OM KAPRIFOLET

Kaprifolet är ett litet glokalt familjeföretag med bas i Väröbacka i norra Halland. Vi importerar kaffe från Colombia som odlas av organsiationen Ajovec på gården Re-ch-ché och genom försäljningen vill vi bidra till att stärka Ajovecs möjligheter till självförsörjning och hållbar utveckling.

Vi samarbetar även med andra små kaffeproducenter främst i Colombia och även deras kaffen finns i vårt sortiment. Allt kaffe från gården är ekologiskt odlat även om det inte är certifierat än. Kaffet rostar vi i en Probat i vårt nyöppnade rosteri i Väröbacka, Halland.

Vi säljer våra kaffen i vår webbutik och hos olika återförsäljare runt om i landet: Backa bageri Väröbacka, Majornas Te och kaffe i Göteborg, Warberg Tomateria Varberg, Lilla Ladan Frillesås, Hamra gård Åsa, muséet Varbergs fästning, Stora Coop Varberg, Made in Medelpad Sundsvall, Ekkullens fårfarm Veddige och Axkonst och keramik Bua. Vi finns även på olika Reko-ringar i Göteborg och och på marknader i närområdet.

Vi arrangerar även pop up-kaféer i vår trädgård under vår och sommar. Kaprifolet ingår i nätverket Norromvarberg. Håll utkik på vår hemsida och i sociala medier för våra olika engagemang.

OM VÅRT KAFFE

Kaprifolets specialkaffen är av bönan arabica. Ett specialkaffe kännetecknas av hög kvalitet med
noggrannhet i kaffeprocessens alla delar. Det är ofta odlat på hög höjd och i småskalig produktion. Alla våra kaffen är spårbara vilket betyder att vi vet vem som odlat just det kaffe som hamnar i din kopp. Vi är måna om att ha nära kontakt med både producenter och konsumenter.


Vi erbjuder kaffen som processats på olika sätt – kaffen som tvättats innan de torkas, kaffen som får torka i sitt fruktkött (honeymetoden), kaffen som torkas utan att skalas (naturalmetoden) och också fermenterade kaffen.

OM AJOVEC

Varukorg