Välkomna att titta på en video från gården där medlemmar i Ajovec visar och berättar på spanska om hela processen att odla och producera specialkaffe enligt honey-metoden.

Klicka här:


Om Kaprifolet

Kaprifolet är ett litet familjeföretag som som drivs av systrarna Maria och Eva, med bas i norra Halland. Vi importerar kaffe från Colombia som odlas av föreningen Ajovec och genom försäljningen vill vi bidra till att stärka Ajovecs möjligheter till självförsörjning och hållbar utveckling.


Allt kaffe är organiskt och rostas hos Gringo Nordic Coffee Roasters i Göteborg. Vi säljer Andina kaffe i vår webbutik och hos olika återförsäljare runt om i landet: ICA Kvantum Varberg, Falu Te och kaffehandel, Majornas Te och kaffe i Göteborg, Warberg Tomateria i Varberg, Lilla Ladan i Frillesås, och hos Made in Medelpad i Sundsvall. Vi finns även på olika Reko-ringar i Göteborg och dyker upp med pop up-kafé i vår trädgård ibland eller på olika marknader.Om Ajovec

Ajovec är en förkortning av Asociación de Jóvenes en Cambio och det betyder Föreningen för ungdomar i förändring. Ajovec håller till i Calarcá, Quindío, Colombia och har funnits sedan 2001. Föreningen arbetar utifrån FN:s mål för hållbar utveckling och med ickevåldskommunikation. Deras pedagogiska filosofi bygger på aktionslärande - genom handling kan människor förändras och bidra till en förändring av orättfärdiga villkor i samhället. Deras motto är: Livet är som en kram från en främling (La vida es como el abrazo de un desconocido) och med försäljningen av Ajovecs kaffe önskar vi bjuda in alla som vill delta i kramen. Mer om Ajovec finns på deras hemsida och på deras facebook-sida.


Ajovec är medlem i SCA, Specialty Coffee Association.

Om gården Re-ch-ché

I april 2019 startade Ajovec ett kaffeprojekt på en egen kaffegård, Finca Re-ch-ché, som de kunde köpa tack vare stöd från bland annat människor här i Sverige. Kaffet odlas på Andernas sluttningar utan kemikalier och med viljan att bevara men också utveckla  traditionell kunskap om kaffe och dess egenskaper. På gårdens facebook-sida finns information och bilder från kaffeproduktionen.


KONTAKTA OSS